fredag 31 december 2010

INSTÄLLT!

Härmed meddelas att Nyår är inställt tillsvidare. Vi ber att få återkomma med information om när Nyår blir av istället!
 
VA!! Funkar det inte så att man skjuter upp Nyår för alla om en familj har besök av både Magsjuka och Vattkoppor?!?!

Okej då!

Gott Nytt År gott folk, på återseende nästa år!!

/Frida

P.S Alla bilder utom den på fåglarna har jag knyckt på diverse ställen på internet.

onsdag 29 december 2010

Slow motion...

Efter ett par intensiva juldagar med kalas både här och där, har vi nu börjat leva i ett annat, lite lugnare tempo. Det senaste dagarna har vi bara tagit det lugnt, umgåtts och slappnat av - otroligt skönt!

I vanliga fall brukar all ledig tid vara uppbokad av en massa måsten eller olika aktiviteter. Det är sällan som man bara kan ta dagen som den kommer och åka pulka när man har lust, kolla på film när andan faller på eller fika bara för att man känner för det...


...och det känner man för - ofta!

I år laddade vi upp med Saffransskorpor samt kakorna som utsågs till förra årets favorit i den här familjen (ligger bra till i år också). Lite sent med tips på julkakor kanske, men en del kanske vill börja nästa års julförberedelser i tid...? Hursomhelst kakorna vi i år gjorde FYRA satser av är:

Leilas chocolate gingerbread cookies

Tips: Ta halva mängden choklad mot vad som anges i receptet, annars tar chokladen över för mycket (tycker vi).

 Nej, nu börjar det suga i tarmen igen, hög tid för lite kaffe eller kanske lite glögg...

/Frida

söndag 19 december 2010

Riktig jul?

Vad krävs för att det ska bli en riktig jul, det är sånt jag funderar på så här när upploppsrakan närmar sig!

Att det är viktigt att ha en riktig gran, det kände jag starkt igår när ryktet om att granarna var slut nådde mig. Ingen riktig jul utan riktig gran tänkte jag då. Idag när granen är fixad, magsjukan härjar och lillasyster är fortfarande inte på svensk mark, idag känner jag att det som krävs för en riktig jul är att Heathrow öppnar, sonen tillfrisknar och ingen mer insjuknar! 

/Frida

onsdag 15 december 2010

Mycket snack och lite verkstad (London)

Jag känner att jag måste ge en liten förklaring, det var ju tänkt att vi skulle skriva typ varannan gång kanske... men min storasyster är så mycket bättre på det här än vad jag är, så jag låter henne skriva lite mer. ;-)

Jag har tänkt många inlägg i huvudet, men att sätta sig ner och faktiskt få ner det på skärmen är lite svårare.

Jag tänkte först kontra med lite "London by foot" bilder, men det blev inte av med en gång, och sen helt plötsligt kändes de här sensommarbilder lite "last season". (Men för mig lyser de upp i vintermörkret lite i alla fall, och jag längtar lite extra tills det är sommar igen när jag ser dem...)

Tower Bridge
Strandpromenad





City Hall (The Olive)

Tower Bridge och City Hall

The Globe Theatre
Millennium Bridge

St. Pauls Cathedral
St. Pauls Cathedral

Efter flytten i höstas bor jag nu betydligt mer centralt på South Bank (Themsens södra strand) ett par minuters promenad från Tower Bridge  Jag brukar oftast promenera till jobbet, då det går nästan lika fort som att åka kommunalt och man får motion på köpet.

Jag hade även tänkt göra ett före och efter "repotage" i den nya lägenheten... det kan ju vara lite kul, men det blev inte heller av med en gång, och nu har jag bott här så länge, så det känns också lite sent...

Men jag visar lite bilder från lägenheten ändå. Lägenheten var tom när innan jag och min flatmate flyttade in i augusti, totalt omöblerad (!). Inte så konstigt tycker kanske ni, men här i London är det väldigt vanlig att man hyr möblerat och det är vad jag gjort hittills under mina fem år i London. Att flytta till en omöblerad lägenhet är inte helt idealt när man inte har några möbler, men det var den bästa, och helt ärligt, i princip den enda vi hittade.

Så vad gör man?

Jag tänkte såklart - IKEA - det är den enda lösningen, när man ska ha ett helt bohag, inte vill spendera en hel förmögenhet, och kanske dessutom måste lämna en del grejer nästa gång man flyttar. Min flatmate var inte lika övertygad om att IKEA var frälsningen till att börja med, men hon blev omvänd, det kanske syns på bilderna? :-)

// K


Vardagsrum 1
Vardagsrum 2


Mitt rum 1
Mitt rum 2

måndag 13 december 2010

Ute är mörkt och kallt...

 ...i alla husen lyser nu överallt de tända ljusen.
Nu kommer någon där, jag vet nog vem det är, Sankta Lucia, Sankta Lucia.

 Ja, här är det verkligen mörkt och kallt! Jag sitter här och huttrar och fryser och saknar mina kakelugnar...de som jag borde ha haft, alltså!

När mitt hus byggdes 1932, utrustades det med 4 kakelugnar, men tyvärr finns de inte kvar. Det är vid sådana här tillfällen, när temperaturen envisas med att hålla sig under minus 10 i flera veckor i sträck, som detta faktum känns extra bittert. Värmeljus, glögg och vetekuddar förslår tyvärr inte särskilt långt när det gäller att hålla vinterkylan ute!

- Nej, det är en kakelugn vill jag ha! Kan du fixa det Tomten?!?!

/Frida

onsdag 8 december 2010

On är off eller off är on...

Lika plötsligt som den slogs , har den slagits av igen. Pysselknappen, alltså!

Anledningarna till det är många, bland annat räcker inte tiden till på grund av för många julfester (om än trevliga), för mycket arbete (om än roligt) och på tok för många vardagssysslor (varken trevliga eller roliga). Dessutom gör kylan att fingrarna inte riktigt samarbetar när jag försöker pyssla, jag borde verkligen ha en kakelugn.

Härom kvällen gav jag mig på att sy en vetekudde, för att hålla värmen. Den blev dock så förskräckligt ful att jag inte törs visa den...

...min präktighetsimage kan ju få sig en törn!

Vad jag däremot törs visa är mina skotskrutiga hjärtan, gjorda medan pysselknappen var på, av en gammal halsduk. Jag hade tänkt hänga dem i ett tallris, men det hann jag inte få tag på innan snön kom. Det är ju faktiskt inte konstigt att pysselknappen krånglar, när till och med naturen sätter käppar i hjulet. I brist på samarbete från Moder Natur slängde jag egenhändigt ihop dem till en girlang, som faktiskt passar både ute och inne.

/Frida

onsdag 1 december 2010

Rött!

För att tillfredsställa en av mina inredningsböjelser som jag skrev om i förra inlägget, är adventspyntet i köket lite mer färgglatt. Jag har tillsatt rött som accentfärg genom två julstjärnor och en adventskalender. Tre röda kuddar hade jag sedan tidigare och tillsammans blir det rätt mycket färg, eller hur?


Adventskalendern (som syns dåligt på bild, pga usla fotoförhållanden - grrr) köpte jag på Indiska förra året. Den ska fyllas med 24 små paket, vilket är betydligt svårare än jag först trodde! Pust, sent igår kväll slog jag in det näst sista paketet. Det saknas fortfarande ett, vilket jag måste fixa innan barnen upptäcker det, de tror nämligen att Tomten kom med paketen i natt. Dottern är dock uppmärksam och frågade:  
- Har du gett Tomten julpapper, Mamma? Det där är ju samma som vi har...

 /Frida