söndag 30 januari 2011

Ett litet steg för mänskligheten...

...men ett stort steg för mig!

Som jag skrev i höstas, har jag drömt om städhjälp en längre tid. Nu har jag äntligen gått från tanke till handling! Häromdagen hade jag en städfirma här på hembesök och nu på fredag kommer de för första gången - UNDERBART!!

Nu när jag slipper det här...

Hoppas jag få mer tid till det här...
Tre matlådor i veckan till maken och mig finansierar städhjälpen med råge!

/Frida

lördag 29 januari 2011

Fikasugen!

Trots att det nu gått flera veckor sedan julledigheten tog slut och att livet i sus och dus borde vara ett minne blott, finner jag det svårt att inte hitta ursäkter att kalasa.

Idag är ursäkten att mannen och sonen åker längdskidor, dottern har spelat tennis...och jag? Jag tittade ju på!

Bra ursäkt! Dags att börja baka!

/Frida

torsdag 27 januari 2011

Färg och form!

Jag känner mig sugen på att få in lite mer färg och form i inredningen.
Jag känner mig trött på min beigea, färglösa stil.
Jag känner att jag måste våga ta ut svängarna lite mer!
Jag tänker att jag ska:
  • måla och tapetsera  i ärtiga färger, eller
  • måla köksmöblerna i ärtiga färger, eller
  • skaffa sofföverdrag i ärtiga färger, eller
  • ...
Nej, där tog idéerna slut och ingen kändes särskilt lockande! Jag är nog lite för feg och lite för beige för att genomföra allt för stora förändringar av färgpaletten.

Färglada blommor kommer det dock att bli och givetvis en och annan färgglad kudde!

/Frida

måndag 24 januari 2011

Mental träning...

Här har jag nu gått som Professor Balthazar och grubblat i flera veckor. Jag har vänt, vridit och analyserat mina alternativ. Beslutsångesten har nästan sprutat ur öronen på mig...eller...hm...?!?!?

Ja, jag har i alla fall ofta tänkt: "Hur sjutton ska jag göra med matsalen?"

Nu har jag bestämt mig - tror jag!

Som många av er föreslog, har jag flyttat skåpet till vänster och jag har tänkt att det ska bli en tavelvägg bredvid. Tavlor har jag nog så det räcker (det finns fler utanför bild), nu gäller det bara att bestämma vilka som kvalar in och vilka som åker ut.

Ja, just det! Jag måste bestämma hur de ska hänga också...Å N G E S T!!

/Frida

söndag 23 januari 2011

Vad gör man med en söndagmorgon?

Hela morgon en har jag gått med en slinga på hjärnan "Mare Mare. Vad gör man med en söndagmorgon?" från Anders Glenmarks gamla slagdänga, kommer ni ihåg den?

Ja, den kanske var bra på sin tid, men efter ett par timmar med en enda strof i huvudet börjar den bli en aning tröttsam. Jag måste bli av med den! Hur gör man då? Bloggar om det - såklart!

Så, vad gör man med en söndagsmorgon? Vad gör ni?

Hittills har jag hunnit stryka (en del av berget) och kollat på världscupsprint i skidor och självklart har jag hunnit dricka kaffe ur min alldeles egna mugg...

Den här muggen hade jag hos Farmor och Farfar när jag var barn. Då drack jag Farmors hemmagjorda vinbärssaft ur muggen.
Det vara bara hos Farmor som jag fick tillräckligt stark saft!
Nuförtiden dricker jag sällan saft men desto mer kaffe, som ska vara svart och starkt...

/Frida

lördag 22 januari 2011

Jag - en hedning!

Ja, det är det jag måste vara, då jag insett att mitt hem är helt soprent på religiösa symboler.

Till skillnad från så många andra så har jag ingen Budda-figur, ingen Jesus-statyett och inte heller någon Madonna-figur. Nej, i mitt hem går det inte ens att finna mista lilla krucifix. Nåja, till jul dyker det väl upp en och annan ängel och julkrubban har ju sin givna plats, men resten av året är mitt hem rena Sovjetrepubliken vad det gäller de religiösa attiraljerna!

Men jag har gott om andra föremål som jag dyrkar, bland annat mina

P L Å T B U R K A R!!!

De här burkarna tillhör mina absoluta favoriter, jag köpte dem på Åhlens för säkert 15 år sedan och jag dyrkar (använder) dem varje dag!

/Frida

torsdag 20 januari 2011

Can you tell the difference?

Ja, det behöver jag väl inte fråga er? Såklart ni kan!
Jag kan dock tala om att somliga knappt tycker att det är någon skillnad alls, men sådana åsikter gör man bäst i att ignorera - helt!

Med tanke på hur det gick sist jag sydde kuddfodral, så tänkte jag att det är bäst jag övar innan jag ger mig på mitt Londonfynd. Det var tur kan jag säga, för även denna gång fick sprättkniven visa vad den gick för!

Till sist lyckades jag dock "slänga ihop" kuddfodralen ovan (till höger om någon undrar), men att eftertänksamhet är en dygd, ska jag försöka påminna mig själv om, innan jag sätter sax och nål i "my precious".

/Frida

P.S. Texten i inlägget här ovan skrev jag innan somliga hunnit yttra sig om saken, nu är det dock gjort... och texten är oförändrad!

tisdag 18 januari 2011

Kan man ha för många kuddar?

Ja, det påstår i alla fall min man!!

Häromdagen var jag tvungen att rensa bort några ur soffan i TV-rummet ( jag började bli trött på gnället) och jag får väl erkänna att helt plötsligt ryms hela familjen i soffan också...

För många kuddfodral kan man dock inte få, det kommer jag envist att hävda! Nu är det dessutom hög tid att sy nya till köket, då de röda har förpassats in i ett skåp för sin sommarvila.Till min glädje hittade jag  idag en liten skatt som jag gömt undan och nästan glömt bort. Min handduk som jag köpte på Anthropologie när jag var i London i höstas...


Nu åsterstår bara att inte klanta till det när jag ska sy!!

/Frida

söndag 16 januari 2011

När jag tittar ut...

...är allt bara grått, grått grått!

Här har det regnat och slaskat hela dagen och jag har knappt vågat sticka näsan utanför dörren. Gatorna är blankpolerade och benbrott är jag inte intresserad av. Nej, det är säkrare att stanna inne och botanisera bland prylar i färgerna turkost, grönt och blått!
/Frida

torsdag 13 januari 2011

Åka på SPA...

...är det inte ofta jag gör, men att ta ett dopp i mitt eget kar unnar jag mig desto oftare!

Badrummet var bland det första vi renoverade när vi köpt vårt hus, då det gamla var rejält sunkigt, med snorgult och vinrött kakel i kombination med ett vit/svart-rutigt golv. Att det dessutom luktade fukt gjorde detta till ett högprioriterat område.

Vår tajmning var dock inte den bästa, vi var helt utan badrum i samband med att vår son föddes. Baljor och dusch i källaren var det som gällde då. Att renovera badrum under en föräldraledighet ställer dessutom krav på uppfinningsrikedom, då inkomsterna inte är de bästa under dessa perioder. Badkaret köpte vi därför på auktion och lät re-emaljera, och badrumsskåpet som skymtar byggde min man, handfatet satt tidigare i källaren och spegeln köpte vi på loppis.

Utanför bild står ett skötbord som vi inte använt på flera år, men som har en bra hylla där jag har några medicinflaskor som tillhör ett av mina allra bästa auktionsfynd någonsin, fyra stycken för 60 kronor!

/Frida

tisdag 11 januari 2011

Tjatig?

Med risk för att ni börjar tycka att jag är lågrandig och tjatig, så klamrar jag mig fast vid mitt matsalsrum ett inlägg till och visar lite detaljbilder på mitt skåp.
Ja, nu är det mitt skåp! Detta skåp som jag sneglat på i så många år och som jag samtidigt inte velat ha. Att det blev mitt, innebar ju att det inte längre tillhörde någon annan och att någon annan inte längre fanns.

Till sist blev det ändå så och i höstas ärvde jag detta skåp av min farfars syster (som jag även skrivit om här).

Enligt min farfar kommer skåpet ursprungligen från hans farfar, vilket innebär att detta skåp funnits i vår släkt i minst fem generationer - man nästan känner historiens vinslag!

/Frida

söndag 9 januari 2011

Griller i huvudet...

Tack för alla tips!

Jag får erkänna att jag fått en hel del att tänka på samtidigt som jag känner mig något förvirrad.

Ska jag flytta skåpet till höger eller vänster?
Ska jag ha en tavelvägg, fondvägg eller hylla?
Ska jag ha en fåtölj, ett par stolar eller ett litet bord?
Ska jag...?!?!

Jag har många idéer kvar att bearbeta innan jag kan gå från idé till handling. Dessutom har jag insett att jag kommer behöva göra ytterligare ett inköp till detta rum. Det är ju helt uppenbart att jag måste ha en matta, nu gäller det bara att hitta den rätta!

/Frida

onsdag 5 januari 2011

Hjälp en blind!

Tack för alla snälla kommentarer om mitt matsalsrum efter förra inlägget. Detta rum är nämligen ett riktigt problemområde när det gäller inredning. Hur jag än försöker så blir jag inte nöjd. Kanhända är jag lite hemmablind?

Det var flera av er som skrev uppmuntrande om mitt piano och det kan ju verka lyxigt att ha ett piano, men inredningsmässigt kan det bli ett problem när ett piano får styra resten av inredningen. För pianot står där det står, det är det ingen tvekan om. Det står faktiskt kvar där efter förra husägarna, det är nämligen ingen som orkar att flytta det...

Ett annat problem är alla olika träslag, men med en stor duk på bordet brukar det inte kännas så farligt.

Nej, mitt stora problem är väggen där jag har skåpet. Egentligen hade jag behövt ett gigantiskt skåp, men nu har jag det jag har. Jag känner att jag behöver hjälp, professionell hjälp med den väggen, därför frågar jag er: 

Vad ska jag göra med min kala vägg?































 Tack på förhand!
/Frida

P.S. Här syns det kanske ännu tydligare hur fjantigt liten min lampa är

måndag 3 januari 2011

Inga löften?

Att Nyår blev inställt var det bästa som kunde hända. Inget Nyår, inga nyårslöften!

Förra året (ja, även jag inser att det är 2011 nu), hade jag som nyårslöfte att shoppa med mer eftertanke. Jag tycker att jag lyckades ganska väl och jag tänker ha samma ambition i år. Ett inköp är dock redan bokat, jag vill ha en ny REJÄL lampa till mitt matsalsrum, som ni ser på bilden nedan har jag en ytte-pytte lampa över bordet och rummet kräver något större. Tyvärr har jag inte hittat någon jag gillar än, det krävs eftertanke även för detta inköp...

/Frida